Nyckelhålsmärkt, mm visst!

0kommentarer

På min skolas lunch restaurang serverar de en nyckelhålsmärkt maträtt, en vegetarisk och en som de kallar dagens rätt. De gör reklam för att deras kockar är speciellt utbildade till att kunna laga nyckelhålsmärkta maträtter och det står fullt med gröna nyckelhål vid råd om vilka grönsaker och andra tillbehör som enligt livsmedelsverket är "extra" nyttigt.

Det som stör mig mest är att när man går och ska plocka ihop sin mat står det med jämna mellanrum en skål med någon form av godis och priset på den. Och där man ska ta sin dricka står det tydligt "pepsi, zingo, pärondricka, lingondricka osv." Men för att få vatten måste man leta noga och hitta de vita spakarna som gömmer sig mellan de synliga sockerdryckerna.

Detta hjälper absolut inte dem som har problem med vikt och behöver äta sundare nu när de är inne på temat att de vill skryta om att de serverar så bra mat. Jag är emot nyckelhålen men ännu mer emot dubbelmoral. Lura inte i folk onödigt socker samtidigt som ni försöker sälja s.k "nyttig mat" !

Kommentera

Publiceras ej